El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va afirmar ahir que l'entrenador blaugrana, Ernesto Valverde, té el suport de la directiva per continuar al capdavant del projecte. «És l'entrenador que volem, té contracte en vigor i estem molt contents amb ell», va assegurar Bartomeu durant la presentació del llibre Kubala, de Manuel Ibáñez Escofet, a la Casa del Llibre de Barcelona.

El president de l'entitat blaugrana va recordar que el de Valverde és «un projecte a mitjà i a llarg termini» i que el tècnic extremeny fa mesos que planifica, amb la secretaria tècnica, la propera temporada. «La planificació de la temporada que ve està en marxa des de fa temps, ja hi ha jugadors fitxats i seguirem parlant quan passi la final de Copa», va remarcar el president blaugrana, qui va assegurar que el resultat de la final de Copa del Rei a Sevilla davant el València «no serà determinant» per al futur d'Ernesto Valverde a la banqueta del Barça. «Venim d'una derrota molt dolorosa i cal recuperar l'ànim, la il·lusió i les ganes de competir, estem en el procés de recuperació d'aquesta eliminació europea», va declarar Josep Maria Bartomeu. Si finalment es confirma la continuació d'Ernesto Valverde, serà la tercera temporada del tècnic extremeny al capdavant de la plantilla blaugrana. En el cas que aconseguís la Copa del Rei la propera setmana, el resultat en les dues temporades hauria estat exactament el mateix, aconseguir les dues competicions domèstiques i ser eliminat de la Champions League després de ser remuntat a la tornada amb un gran resultat a favor a l'anada.

Ter Stegen és baixa a Ipurua

El porter del FC Barcelona Marc-André Ter Stegen, amb unes molèsties al genoll dret, és baixa per a l'últim partit del campionat de lliga, que l'equip blaugrana disputarà aquest diumenge (16.15 hores) contra l'Eibar, a l'estadi d'Ipurua. L'evolució de la lesió del porter alemany marcarà la seva disponibilitat per tornar a entrenar-se amb el grup durant els pròxims dies, segons van informar els serveis mèdics del club català.

Aquesta lesió sembla que no afectarà de manera directa la final de la Copa del Rei, ja que, a priori, el porter titular en el partit contra el València serà Jasper Cillessen, habitual porter titular en els partits de Copa dels blaugrana en els darrers tres anys.