No en cada edició, però sí que en molts dels lliuraments anuals de la Creu de Sant Jordi hi ha la presència prou constant tant de personalitats com d'entitats de les nostres comarques. En el 2018 va ser sor Lucía Caram la distingida i, com ahir en el cas de Picas, ella va ser l'escollida per representar tots els premiats amb un parlament d'agraïment que va ser, també, ben reivindicatiu. L'Agrupació de Defensa Forestal, les ADF, va ser una de les associacions que van merèixer un reconeixement en l'edició de l'any passat.

Pel que fa a les personalitats, en els darrers anys la Generalitat s'ha decidit per reconèixer algú de pes en el món bancari com és Isidre Fainé i, pocs abans, una actriu com Assumpció Balaguer, també filla de Manresa.

I entre les entitats forjades en la Catalunya Central la llista és molt llarga. Per citar-ne només algunes, en els darrers anys l'Anoia ha vist com es premiava l'Ateneu Igualadí, el Gremi de Traginers i la Cavalcada de Reis d'Igualada. Al Berguedà, per exemple, la va rebre la Polifònica de Puig-reig i, en els darrers anys, els Pastorets de l'Ametlla de Merola. En van ser honorades les Passions d'Olesa i Esparreguera. També a Manresa la llista seria extensa i variada, i de les darreres que l'han rebut han estat l'Esbart Manresa i la Cambra de Comerç i Indústria.