El Monbus Igualada és a només un partit de fer història i aconseguir l'ascens a LEB Plata. Tot això és possible gràcies a la victòria d'aquest migdia, a Algesires, davant un UBU Tizona (69-75) que tot i la derrota ha pujat de categoria.

Ara, els anoiencs es jugaran, demà a les 13 h, l'accés a la tercera categoria del bàsquet estatal davant el Movistar Estudiantes, que ha derrotat el Megacalzado Ardoi (61-67) en el partit decisiu d'un grup 3 en què els amfitrions de l'Algesires han assolit l'ascens.

El partit ha començat amb poca anotació dels dos equips, però a mesura que avançaven els minuts s'anaven animant. Els contraatacs i triples per part de l'Igualada i els tirs lliures pel Burgos feien que el primer període acabés amb només un punt de desavantatge pels anoiencs, que han vist com els seus quatre homes interiors estaven carregats amb dues faltes.

En el segon quart només Stobart ha fet la tercera, i els jugadors de Jordi Martí han intentat compensar la poca anotació amb una defensa zonal, que ha sortit bé. A la mitja part, el resultat era de 39-34.

En el tercer quart l'Igualada s'ha destapat, ha capgirat el marcador i ha agafat sis punts de marge. En els darrers deu minuts els anoiencs han intentat guanyar per més de 12 punts, que els donaria l'ascens directe, però el Burgos s'ha mantingut sòlid i han optat per assegurar la victòria i el segon lloc.