L'Espanyol ha signat una victòria clara contra la Reial Societat a l'RCDE Stadium amb gols de Rosales i del xinès Wu Lei a la segona part que permet al quadre blanc-i-blau finalitzar la temporada setè i disputar les eliminatòries prèvies de l'Europa League la pròxima campanya.

Ha estat una festa, encara que el partit ha començat amb problemes per als locals: Darder s'ha lesionat al turmell als sis minuts i ha estat atès pels metges. Ha entrat de nou al terreny de joc, però visiblement afectat. De tota manera, l'amfitrió ha creat perill amb les carreres de Pedrosa o els desmarcatges de Borja Iglesias.

La Reial Societat ha aprofitat la incertesa local per signar atacs ordenats, però sense perill suficient. El xoc no tenia un dominador clar. Era un intercanvi de cops tímids, amb més insistència blanc-i-blava. Cap dels porters tenia excessiu treball al RCDE Stadium.

En el minut 22, Barrenetxea ha signat la millor ocasió visitant, una fuetada creuada des de la frontal que se n'ha anat a centímetres del pal dret. Els pupils d'Imanol Alguacil, sense estridències, han aconseguit decantar la balança a favor seu. La seva presència a l'àrea blanc-i-blava era cada cop més gran.

No obstant això, els catalans no estaven ni de bon tros replegats. Un centre de Pedrosa que ha estat molt a prop de trobar rematador, primer Wu Lei i després de Borja Iglesias, han avisat Gero Rulli. Minuts després, l'extrem ha rematat de cap la pilota i l'ha estavellat al travesser. Naldo ha enviat el rebuig dins i el VAR l'ha anul·lat.

Els últims minuts de la primera part han estat clarament per a l'Espanyol. El Panda i Wu Lei han acaparat tots els focus, encara que no han pogut canviar l'empat.

En la represa, l'Espanyol ha sortit decidit a avançar-se al marcador, sense especulacions. El seu desvergonyiment li ha costat una contra de la Reial Societat, tres contra dos, que Willian José ha enviat a les mans de Diego López. Borja Iglesias ha posat la rèplica en el minut 52 i Rulli ha tallat la fuetada.

Rosales ha tancat el pols en el minut 58. El lateral veneçolà ha recollit la pilota després d'un xut en un servei de córner. El seu tir ha estat desviat lleugerament per Willain José i ha acabat en el fons de la xarxa. El 1-0, juntament amb la resta de resultats de la jornada, situaven de forma provisional l'Espanyol a Europa.

Wu Lei s'ha encarregat de confirmar les bones sensacions blanc-i-blaves el 62. L'extrem ha aprofitat una pilota llarga que l'ha situat en situació d'un contra un davant Rulli. El xinès ha definit amb serenitat i precisió, ha generat l'eufòria a les grades i ha enfonsat les aspiracions de la Reial.

El conjunt basc, que en el minut 65 ja havia esgotat els seus tres canvis, ha baixat les revolucions progressivament. El xoc era una festa blanc-i-blava, amb un ull posat en el resultat del Sánchez Pizjuán entre el Sevilla i l'Athlètic mentre els seguidors feien l'onada i corejaven els noms dels seus ídols.

Fitxa tècnica

2. RCD Espanyol: Diego López; Rosales, Naldo, Hermoso, Pedrosa; Darder (Víctor Sánchez, min. 53), Roca, Granero; Wu Lei (Sergio García, min. 79), Melendo (Puado, min. 87) i Borja Iglesias.

0. Reial Societat: Rulli; Elustondo, Llorente (Illarramendi, min. 65), Héctor Moreno, Muñoz; Pardo (Janujaz, min. 65), Zubeldia; Oyarzabal, Merino, Barrenetxea (Juanmi, min.73) i Willian José.

Gols: 1-0, min. 58: Rosales. 2-0, min. 65: Wu Lei.

Àrbitre: Jaime Latre (comitè aragonès). Ha amonestat Llorente (min. 36), Víctor Sánchez (min. 62), Wu Lei (min. 65), Elustondo (min. 83).

Incidències: partit corresponent a l'última jornada de LaLiga Santander disputat al RCDE Stadium davant 26.568 espectadors.