El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda) va aconseguir la pole, la tercera de la temporada, a la cursa del Gran Premi de França de MotoGP, en una sessió de qualificació en què es va imposar a l'empenta de les Ducati, que van situar tres de les seves motos en les quatre primeres posicions.

D'aquesta manera, el de Cervera aconsegueix igualar les 55 poles que ha aconseguit l'italià Valentino Rossi (Yamaha) en la categoria reina i només li queda per davant Mick Doohan. En totes les categories del Campionat del Món de motociclisme, Márquez en suma un total de 88.

Això després d'una sessió en què el líder del Mundial es va refer d'una caiguda al revolt 6, que no li va impedir marcar el millor temps establert durant el primer tram de la Q2. La primera línia la completaran l'italià Danilo Petrucci (Ducati) i l'australià Jack Miller (Ducati), segon i tercer, respectivament; Andrea Dovizioso (Ducati) començarà quart. Jorge Lorenzo (Repsol Honda) iniciarà la prova vuitè, just al davant d'Aleix Espargaró (Aprilia), i Maverick Viñales (Yamaha) sortirà onzè.