El Monbus Igualada no va poder culminar la seva gran temporada amb la cirereta de l'ascens a la LEB Plata. I és que, ahir al migdia, els jugadors dirigits per Jordi Martí van caure amb molta dignitat davant el Movistar Estudiantes, que és qui pujarà, en un partit de baixa anotació (54-48). Micky Stobart, amb 13 punts i 7 rebots, i Eduard Tejero, amb 10 punts i 8 captures, van liderar els anoiencs, que no van poder aturar el trident format per Giedraitis (amb 12 punts), Arroyo (amb 14 i 8 rebots) i Alderete (amb 8 i 18 captures).

En el primer quart, l'Igualada va sortir amb força i va assolir els primers avantatges de sis punts, però els madrilenys no van tardar a reaccionar i van arribar al final del mateix amb només dos punts de desavantatge (14-16). En el segon període hi va haver diverses alternatives en el marcador i els anoiencs van arribar a la mitja part de l'enfrontament al davant (25-26).

En la segona meitat, el Monbus va tornar a obrir un forat de sis punts, però l'Estudiantes no el deixava trencar el partit i va aconseguir finalitzar el tercer quart amb empat a 37. Per tant, el bitllet per a la LEB Plata s'havia de decidir en els darrers deu minuts. En aquests, els de Jordi Martí van tornar a posar-se sis punts per sobre, però un parcial d'11-0 en quatre minuts els va acabar costant l'ascens de categoria.

L'altre bitllet, per a l'Alcobendas

En l'eliminatòria entre segons classificats de grup de la seu de Ponferrada, l'Alcobendas va obtenir el darrer bitllet a la tercera categoria del bàsquet estatal en vèncer el Benicarló (84-61). Els madrilenys s'uneixen, doncs, al mateix Estudiantes, als amfitrions Algeciras i Ponferrada, al Pardinyes i al Tizona.