El periodista Ramon Besa i Camprubí serà nomenat doctor honoris causa per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) el proper 20 de juny, a les 12 del migdia, a l'Aula Magna de la UVic. El nomenament ha estat aprovat pel Patronat de la FUBalmes a proposta de la Facultat d'Empresa i Comunicació (FEC). La padrina serà la degana de la FEC, Elisenda Tarrats, i el vicedegà Xavier Ginesta en farà la laudatio. L'acte comptarà amb la presència de companys, familiars i amics del periodista.

El 2016, Besa ja va rebre el premi Regió7 de Comunicació per haver renovat el gènere de les cròniques periodístiques dels partits de futbol, arran de la seva feina de cap d'esports del diari El País amb el seguiment que fa de l'actualitat del FC Barcelona.

Besa, que va néixer a Perafita, al Lluçanès, és llicenciat en Periodisme i actualment és redactor en cap del diari El País a Barcelona. Col·laborador de Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio, també és professor de Periodisme a la Universitat Ramon Llull. Va ser redactor en cap d'esports del diari Avui entre el 1979 i el 1986 i redactor-fundador d'El 9 Nou. Ha publicat diversos llibres, ha estat vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i actualment és membre de la comissió esportiva de la Fundació Ernest Lluch. Ha rebut diversos guardons com el premi Ciutat de Barcelona de Periodisme el 2000, el premi Quim Regàs de Periodisme el 2008, el premi internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán el 2009, i la medalla de bronze al mèrit esportiu del Consell Superior d'Esports el 2013.