El periodista lluçanès Ramon Besa serà nomenat doctor honoris causa per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) el proper 20 de juny. L'acte tindrà lloc a les dotze del migdia a l'aula magna d'aquesta institució a la capital d'Osona.

El nomenament de Besa va ser aprovat pel patronat de la FUBalmes a proposta de la facultat d'Empresa i Comunicació (FEC). La padrina de l'acte serà la degana d'aquest organisme, Elisenda Tar-rats, i el vicedegà, Xavier Ginesta, farà la laudatio, o sigui, la lloança cap al nou doctor. L'acte tindrà la presència de companys, familiars i amics del periodista.

Besa, nascut a Perafita, va ser guardonat també amb el premi Regió7 de Comunicació el 2016. En aquell moment va ser condecorat per renovar el llenguatge tradicional del gènere i obrir-lo a una visió més analítica i literària, a més de superar la narració convencional dominant en la premsa esportiva.

Redactor en cap del diari El País a Barcelona, va ser redactor en cap d'esports del diari Avui entre el 1979 i el 1986 i redactor-fundador d'El 9 Nou. També ha estat vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i és membre de la comissió esportiva de la Fundació Ernest Lluch. Ha rebut diversos guardons com el premi Ciutat de Barcelona de Periodisme, el premi Quim Regàs de Periodisme, el premi internacional Manuel Vázquez Montalbán i la medalla de bronze al mèrit esportiu del Consell Superior d'Esports.