L'edició d'enguany de la Berga Trail arriba amb diverses novetats. La marató, gran premi Diputació de Barcelona i organitzada per l'associació esportiva Mountain Runners del Berguedà i l'Ajuntament de Berga, se celebrarà el cap de setmana del 8 i 9 de juny, amb la novetat que les proves principals, les sènior, passen a dissabte i les infantils a diumenge. L'objectiu és crear més ambient esportiu i festiu a la zona de sortida i arribada, que aquesta vegada se situarà a la plaça Cim d'Estela.

Jordi Massaguer, dels Mountain Runners, va explicar a la presentació de la prova celebrada ahir a la plaça Viladomat de Berga que «també canviem el logo i el nom de les curses. Ara passen a dir-se Berga Trail Sky Marathon, de 42 quilòmetres, Berga Trail Sky Race, de 25, i Berga Trail Express, de 15 quilòmetres». Massaguer va explicar que «diumenge es farà la prova destinada als més petits, la Berga Trail Kids, que se celebrarà al pla de Corbera», i va recordar que «la Sky Marathon està considerada una de les 10 proves més dures de l'Estat». Una altra novetat és que la marató es podrà fer individualment o per equips de tres persones, que es repartiran el recorregut i sumaran el temps.

La cinquena edició de la Berga Trail vol passar de 400 a 500 participants. El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, va destacar «la importància esportiva i l'impacte econòmic d'aquesta prova». Les inscripcions es poden fer a través del web: www.bergatrail.com.