Punt final a la participació dels cadets del Catalana Occident, la base del Baxi Manresa, a l'estatal que s'ha celebrat fins avui a terres de Huelva. El balanç de l'equip de Jordi Serra és de notable, ja que ha competit molt bé, ha guanyat els 4 primers partits i només ha perdut els 2 darrers: a quarts de final amb el Torrelodones (74-62) i ahir en la lluita per la cinquena posició amb l'UCAM Múrcia (57-51).

Com els va passar dijous, els manresans van tenir un mal inici i en el primer quart es van veure superats clarament al marcador, amb un parcial de 21-7. Van tenir una reacció al segon i perdien de vuit punts al descans (32-24).

A la represa, els bagencs van ser capaços d'escurçar el marge i es van avançar amb un 48-51 quan falten només 4 minuts per acabar. Però el Catalana Occident ja no va fer més punts i un parcial de 9-0 dels murcians els va fer remuntar.

El sisè lloc a Huelva és una de les millors actuacions en estatals de l'ara Catalana Occident, abans conegut també com el CBiUM o la Unió Manresana. Cal destacar el tercer lloc en el juvenil estatal del 1994 a Segòvia (Montañez era a l'equip) i el tercer en el júnior del 2003 a Sabadell, amb Marc Solà i Miquel Feliu de líders. A més, el 2002, el Manresa va ser campió estatal sub-20, amb Guille Rubio i Rafa Martínez com a destacats, a Vilagarcía de Arousa.

Ahir, en l'estatal cadet femení de València, el Sant Adrià de la martorellenca Clàudia Sabaté va eliminar les amfitriones i jugarà la final amb el Maresme, botxí de l'Almeda de les anoienques Carlota Díaz-Guerra i Agar Farrés.