El ciclista rus Ilnur Zakarin, del Katusha-Alpecin, va guanyar la tretzena etapa del Giro d'Itàlia, disputada entre Pinerolo i el llac Serrú, de 196 quilòmetres i que ha estat el primer final en pujada de l'edició d'enguany. Per la seva banda, el basc Mikel Landa, que corre pel Movistar, va atacar i va recuperar temps a la general, i ha enfortit les seves aspiracions.

Landa va fer un atac des de ben lluny per sorprendre la resta de favorits, ben ajudat pel seu equip. Els que van perdre més temps en l'arribada al llac Serrú van ser el ciclista britànic Simon Yates, del Mitchelton-Scott, i el colombià Miguel Ángel López (Astana).

Zakarin es va imposar després de despenjar en el darrer tram de l'etapa Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), mentre que Mikel Landa va entrar en tercera posició i va retallar més d'un minut i mig a l'eslovè i principal favorit del Giro, Primoz Roglic (Jumbo-Visma), i a l'italià Vincenzo Nibali, que pertany al Bahrain-Merida, i té dos Giros en el seu palmarès, a més d'un Tour de França i una Vuelta.

Miguel Ángel López va perdre 3 minuts respecte de Landa, i Yates va cedir 3'40''. A la general continua primer l'eslovè Jan Polanc, de l'equip UE Abu Dhabi, amb un marge de 2'25'' sobre Roglic, que és compatriota seu. El corredor rus Ilnur Zakarin, després del seu triomf d'ahir, s'ha posat tercer i és a 2'56'' del líder. Bauke Mollema, del Trek Segafredo, és quart amb 3'06'' de diferència. El cinquè és Nibali, a 4'09'', i el sisè, l'equatorià Richard Carapaz, a 4'22''. El setè és el polonès Rafal Majka, a 4'28'', i en vuitè lloc apareix Mikel Landa, que es troba a 5'08'' pel que fa a Polanc i només 2'43'' pel que fa a Roglic. Avui es fa la catorzena etapa pels Alps, 131 km intensos.