La corredora berguedana Clàudia Sabata va assolir una meritòria tercera posició al quilòmetre vertical de la divuitena edició de la prestigiosa Zegama-Aizkorri.

Clàudia Sabata ja havia signat classificacions remarcables en edicions anteriors de la prova guipuscoana, com el sisè lloc assolit l'any passat. Enguany, a Zegama, la corredora va palesar la seva recuperació de les molèsties físiques que ha patit els últims mesos i, amb un regitre de 48' i 26'', va aconseguir pujar al tercer graó del podi. Una altra atleta berguedana, Maria Beringues, va finalitzar en una ressenyable desena posició, amb una marca de 54' i 56''.

La guanyadora del quilòmetre vertical va ser l'especialista basca Ainhoa Sanz, amb un temps de 42' i 20''. Després d'assolir el Campionat d'Espanya de Curses de Muntanya, Sanz va excel·lir a Zegama i va vèncer, millorant el quart lloc que va aconseguir ara fa un any. Rere seu es va classificar una altra basca, Natalia Gómez, que va requerir 2' i 32'' segons més que Sanz per completar el traçat.

El quilòmetre vertical de la clàssica Zegama-Aizkorri s'inicia a la població de Zegama i finalitza al cim de l'Iraule, després de resseguir un recorregut de 3.000 metres, amb un desnivell positiu acumulat de 1.050 metres. A més, l'edició d'enguany s'ha caracteritzat pel temps assolellat i la calor ambiental, amb màximes de 28 graus. Unes condicions climatològiques que han incrementat el nivell d'exigència de la prova.

Oriol Cardona, l'altre guanyador

El català Oriol Cardona, segon classificat del quilòmetre vertical de la Zegama-Aizkorri el 2016 i el 2018, va certificar l'anhelat triomf en categoria masculina. El corredor de Banyoles va aturar el cronòmetre en 36' i 12'' i va assolir un avantatge de quasi dos minuts, concretament d'1' i 52'', sobre el segon atleta que va creuar la línia d'arribada, Antonio Alcalde (38' i 04''). Va completar el podi el cor-redor de La Rioja Alain Santamaría (38' i 07''). La segona i la tercera posició es van decidir a l'esprint.

Kilian Jornet, avui a la marató

Avui es disputa la prova més prestigiosa de la divuitena Zegama-Aizkorri, la marató de 42 quilòmetres i amb 2.736 metres de desnivell positiu acumulat. El ceretà Kilian Jornet haurà de superar Remi Bonet, Stian Angermund-Vik, Aritz Egea, Oriol Cardona i Bart Przedwojewski per vèncer.