El ciclista espanyol Pello Bilbao (Astana) es va imposar en la vintena i penúltima etapa del Giro d'Itàlia, de 194 quilòmetres, entre Feltre i Croce d'Aune-Monte Avena, mentre que l'equatorià Richard Carapaz (Movistar) encararà la contrarrellotge definitiva com a líder destacat de la ronda transalpina.

El de Gernika, que ja havia assolit el triomf en la setena etapa i que va aconseguir, a més, la segona victòria espanyola de l'edició actual, va formar part de l'escapada del dia i va saber resistir per sobresortir en l'esprint amb el qual es va resoldre l'arribada al Monte Avena, al davant d'un Mikel Landa (Movistar) que assalta la tercera plaça de la general del Giro. La tercera posició, a dos segons, va ser per a un Giulio Ciccone (Trek) que ha guanyat amb molta contundència la classificació de la muntanya.

Per la seva part, Carapaz s'assegura arribar a la darrera etapa de la competició, la contrarrellotge de 17 quilòmetres de Verona, portant el mallot rosa, després d'entrar a quatre segons del guanyador i al mateix temps que el seu principal rival a la general, l'italià Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), al qual avantatja en 1' i 54'' a la classificació. A més, Landa completa el podi provisional, a 2' i 53'', després de desbancar ahir l'eslovè Primoz Roglic (Jumbo Visma), ara a 3' i 16'' del ciclista d'El Carmelo.