La Joviat es va proclamar campiona de Primera Catalana, després d'una excel·lent temporada en què les manresanes van quedar primeres de la fase regular, fet que els va donar accés a jugar la final a quatre. Un cop aquí, les col·legials van tombar l'AB Premià (54-67), dissabte, i en la gran final d'ahir van derrotar, en un espectacular enfrontament, el CB Valls (40-64).

La Joviat va jugar un matx excel·lent en totes les facetes del joc, va desplegar en 40 minuts tot el que ha anat demostrant durant la fase regular, i el seu alt nivell defensiu no va fer sentir el Valls còmode en cap moment. Les manresanes van saltar concentrades a la pista i de seguida es van posar al davant, i van acabar el primer quart amb molt bones sensacions (13-17). El segon període el guió no va variar, amb unes visitants dures i intenses en defensa, que obligaven les jugadores locals a llançar tirs forçats. A nivell ofensiu, amb un joc treballat, amb elaboracions ràpides fins a trobar la jugadora alliberada i amb encert en totes les seves accions, la Joviat es va retirar al descans amb 8 punts d'avantatge (21-29).

Al segon temps, el nivell ofert per les bagenques no tan sols es va mantenir, sinó que va augmentar, i van arribar als minuts finals amb el matx sentenciat i oferint una autèntica exhibició, davant d'un pavelló ple d'aficionats del Valls, amfitrió de la final. Amb aquest triomf les manresanes posen la cirereta al pastís d'una gran temporada.