El Manresa Rugby Club va debutar de manera oficial al Complex Esportiu del Vell Congost de Manresa, que va celebrar el cap de setmana l'únic partit de la Copa Catalana de rugbi adaptat. La final la va disputar davant el Barcelona Universitat Club, que va guanyar en un partit ajustat (28- 35).

El duel va constar de quatre parts de vuit minuts cadascuna i va arribar al final del primer quart amb un resultat molt ajustat (6 - 8) a favor del BUC. Però, si el marcador estava igualat durant la primera part, més encara en va estar durant el segon temps, on la bona coordinació i fermesa en atac del Manresa van permetre igualar el marcador a mitjans de la segona meitat. Tot i això, es va arribar al descans amb un resultat favorable als barcelonins, malgrat aquests juguessin els últims dos minuts amb un jugador menys.

La defensa dominant del BUC, amb bloquejos efectius, va suposar un gran avenç en el marcador pels de Barcelona, anotant cinc gols en tan sols dos minuts a l'inici de la tercera part, que finalment va acabar amb un lleuger avantatge. Finalment, la darrera part va servir per consolidar la victòria de l'equip barceloní. Amb una graderia plena de nervis, emoció i impaciència, els de Barcelona van acabar alçant amb el trofeu de la Copa Catalana de rugbi adaptat.

Aquesta competició s'emmarcava dins d'una una nova edició dels Jocs Catalans, el campionat d'esport adaptat organitzat per la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF).

Aquest any, s'ha pres un nou model descentralitzat on les diverses competicions es disputen en diferents caps de setmana i llocs diferents. La plantilla del Manresa, formada per Joan Pérez, Aleix Cabré, Antoni Frasquiel, Pepe Carmona, Axel Ibori i Marc Boixaderes comptava amb dos jugadors cedits dels seus adversaris, Ilian Rodrigo i el gran anotador del partit, Carlos Fernández. L'equip, que existeix des del setembre de la temporada passada, està satisfet amb el resultat. Helena Rodríguez, una de les entrenadores, va declarar que l'ambició de cara l'any que ve és «accedir a una lliga que pugui ajustar-se més al nivell de l'equip i que així pugui anar creixent». Des d'una vessant de l'esport més social, la jornada va acabar amb el lliurament de premis tant de la Copa com el trofeu de Jocs Catalans i una foto conjunta dels dos equips que van disputar aquesta final.