El ciclista equatorià Richard Carapaz (Movistar) va guanyar el primer Giro d'Itàlia després de defensar el seu avantatge en la classificació general sobre Vincenzo Nibali (Bahrain) en els 17 quilòmetres de la contrarellotge final, disputada a Verona. Carapaz, primer equatorià capaç de guanyar el Giro d'Itàlia, va ser ovacionat per desenes dels seus compatriotes a l'Arena de Verona. El ciclista va encarar la contrarellotge amb 1 minut i 54 segons d'avantatge sobre Nibali i, tot i perdre 49 segons respecte a l'italià, es va coronar com a campió. El corredor de Tulcán, de 26 anys i quart classificat en l'última edició, va fer història després d'acabar el Giro amb dues victòries d'etapa, en la quarta i en la catorzena, i un passeig triomfal a Verona. El més ràpid de la contrarellotge va ser el nord-americà Chad Haga (Sunweb), que va fer un temps de 22 minuts i 7 segons.