El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, va anunciar que es concedirà al futbolista utrerà José Antonio Reyes, recentment mort en un accident de tràfic, la Medalla d'Or i Brillants de la federació a títol pòstum. Rubiales va acompanyar els familiars de Reyes en el dia del seu adeu a Sevilla, ja que la capella ardent estava instalada a l'estadi Ramón Sánchez-Pizjuán.

«Després de donar les condolències a la família i de transmetre'ls l'afecte rebut tant del futbol espanyol com internacional, es va anunciar que en l'assemblea general que se celebrarà el proper 10 de juny s'otorgarà la Medalla d'Or i Brillants de la RFEF a títol pòstum al futbolista desaparegut José Antonio Reyes», indicava la federació espanyola a la seva pàgina web.

La RFEF es va sumar d'aquesta manera al dolor per la pèrdua del jugador, que militava actualment a l'Extremadura de la Segona Divisió. Després de conèixer la trista notícia, la federació va suspendre 41 partits i va promoure a la UEFA guardar un minut de silenci previ a la final de la Champions League entre el Liverpool i el Tottenham. Finalment, al Wanda Metropolitano, els espectadors van decidir fer un minut amb aplaudiments en memòria de l'exfutbolista José Antonio Reyes.