A falta de fer-se oficial, el surienc David Gallego és l'escollit per ser el nou entrenador de l'Espanyol, en l'any del retorn de l'equip a competició europea. Segons afirmen diferents mitjans, un cop el Betis ofereixi les garanties suficients de pagament i l'Espanyol faci oficial la desvinculació de Rubi, el pas següent serà anunciar Gallego com a nou tècnic del primer equip blanc-i-blau.

El surienc representa l'aposta de la casa i l'opció continuista del club, ja que està avalat per la plantilla (va entrenar molts jugadors del primer equip en categories inferiors) i pel president i propietari de l'entitat, Chen Yansheng. A més, Gallego va assumir provisionalment la banqueta després de la marxa de Quique Sánchez Flores i va tenir un pas reeixit, amb tretze punts sumats de quinze possibles. Tots aquests fets, sumats a que seria l'opció més econòmica, han fet que l'Espanyol s'hagi decantat per ell en comptes d'altres opcions, com la de Pablo Machín (el seu principal rival) o Quique Setién.

Gallego va arribar a l'Espanyol el 2013 junt amb l'esparreguerí Jordi Lardín i va passar els primers tres anys al juvenil A, amb qui va guanyar dues lligues de Divisió d'Honor. Les tres temporades següents, des del 2016, va liderar un Espanyol B amb el qual va baixar a Tercera per tornar a pujar a Segona B només un curs després. Finalment, fa només dues setmanes es va quedar molt a prop de disputar la promoció d'ascens a Segona.