Solsona va viure diumenge una reeixida cinquena edició de la cursa solidària Passos de Gegant. Fins a 206 corredors van participar en alguna de les proves que conformen l'esdeveniment, que enguany ha modificat el format i ha presentat distàncies, recorreguts i dates totalment nous.

La mitja marató, de 23,48 km i amb 1.302 m de desnivell positiu acumulat, va atreure 75 apassionats de les curses de muntanya. La prova es va iniciar a les vuit del matí al portal del castell de Solsona. Albert Llonch, guanyador de la marató l'any passat, es va imposar en un ajustat esprint final a Bernat Barnés. Ambdós van signar un registre de 2 h, 16' i 16''. Va pujar al tercer graó del podi Albert Moliner (2 h, 19' i 20'').

En categoria femenina, Anna Albareda va exhibir aptituds i va vèncer amb un temps de 3 h, 44' i 27'', és a dir, va requerir quasi 12 minuts menys que la segona classificada, Judit Ribalta (3 h, 56' i 13''). La tercera posició va ser per a Inma Gonzales (4 h, 17' i 16'').

L'estrena de la prova de 10 km i amb 352 m de desnivell positiu va tenir acollir 84 corredors. Ernest Palau va segellar la victòria amb una marca de 49' i 16'', seguit de Joan Carles Sánchez Bravo (51' i 08'') i de Jordi Arcos (51' i 14'').

Pel que fa a les noies, la gua-nyadora va ser Laia Aubert, que només va necessitar 1 h, 00' i 23'' per completar el traçat. Anna Simón, segona classificada, va travessar la línia d'arribada 30 segons després. Claustre Muntaner va ser tercera, amb 1 h, 01' i 28''.

Per últim, 47 infants van xalar amb el poc més de mig quilòmetre d'obstacles de la lúdica Cross-Kids Race, una participació que consolida aquesta proposta.

Els beneficis de la cinquena edició de la Passos de Gegant es destinaran al Fons d'emergència social del Solsonès.