Ahir es va disputar la desena edició del Ral·li del Solsonès, la prova inaugural del calendari de ral·lis de terra i segona prova puntuable per al campionat català absolut (també d'asfalt).

La cursa, ressorgida i organitzada pel Biela Club Manresa, es va desenvolupar íntegrament en ter-res solsonines, amb el parc de treball ubicat a Matamargó, i amb sortida i arribada a la capital de la comarca. El traçat va constar de 3 especials de terra, amb un total de 55 km cronometrats, repartits entre Salo i Pinós, amb forta presència de recorregut dins les instal·lacions del circuit de Galls Motor. En el ral·li s'hi van inscriure 26 equips, 15 del campionat/copa i 9 de la modalitat ral·lisprint. Malgrat la modesta participació (sempre inferior quan es tracta de recorreguts de terra), la cursa va disposar de pilots i vehicles de gran nivell, com els Skoda Fabia R5 de Josep Bigas i Edu Pons, o el Peugeot 308 N5 amb què competia David Nafria. La forta calor va fer que el públic fos escàs en la primera secció, tot i que va anar en augment al llarg de la jornada.

En la vessant esportiva, la cursa va esdevenir tot un recital de conducció de la parella formada per Edu Pons i el seu copilot Carlos Chamorro. El de Calaf dominava de bon inici i va liderar la primera secció amb un contundent marge de 47 segons. Tot i així, una punxada al primer tram de la segona secció li va fer perdre més d'un minut i va allunyar-se de les posicions capdavanteres a la classificació provisional.

Malgrat l'avaria, la resposta de Pons va ser contundent, ja que va guanyar tots els trams que restaven per disputar i va proclamar-se, així, vencedor de la cursa. El segon classificat absolut va ser el pilot del Biela Jesús Cucharrera. El navassenc va realitzar una gran cursa amb un espectacular bugui i va finalitzar merescudament al podi. La tercera plaça d'honor va ser per al veterà Josep Bigas.

Un camió al ral·li

Cal destacar també la presència del santjoanenc Àlex Aguirregaviria al volant d'un colossal Mercedes 1844, camió que va utilitzar en l'edició del Dakar del 2017.

El vencedor de la prova en la modalitat de ral·lisprint va ser Joan Riera, que també va ser el primer classificat de la categoria Focuxtrem.