La selecció espanyola va iniciar el seu camí al Mundial de França en assolir un difícil i polèmic triomf sobre el combinat sud-àfrica (3 a 1), que debutaba a la fase final d'una cita mundialista.

Les jugadores de Jorge Vilda van deixar palès que recordaven el que va succeir el dia de l'estrena al Mundial del Canadà, quan Costa Rica va empatar amb Espanya (1 a 1), i van maldar per fer-se amb la possessió de la pilota des dels primers minuts.

L'estratègia espanyola va ser efectiva i la iniciativa ofensiva va correspondre a les europees. Mariona Caldentey va obligar a desviar un potent xut a Dlamini (minut 5). Set minuts després, Mapi León va servir una falta fregant el travesser.

L'equip sud-africà, tot i la simplicitat del seu joc, va començar a generar perill sobre la porteria de Sandra Paños a partir del minut 15. En aquesta fase d'igualtat, Kgatlana va conduir un contracop a batzegades i va superar la portera alancantina amb un xut de rosca des de la frontal de l'àrea (minut 25). Espanya no va generar ocasions de gol durant la resta del primer període i es va retirar cap als vestidors amb el 0 a 1.

Jorge Vilda va donar entrada a l'inici de la represa a Aitana Bonmatí i Lucía García. Jenni Hermoso va rematar al travesser (minut 47) i Kgatlana va poder sentenciar (minut 56), però Paños es va lluir.

Al minut 68, es va concedir el primer penal discutible a Espanya. Un xut de Jenni Hermoso va acabar rebotant a la mà de Janine van Wyk i els responsables del VAR van determinar que era penal. La davantera madrilenya el va transformar (1 a 1).

Encara més inversemblant va ser la pena màxima i l'expulsió de Vilakazi. La defensa va desviar amb dificultats una pilota i va fregar amb la bota una davantera espanyola. Jenni Hermoso va materialitzar el segon penal i va sentenciar la victòria.

Ahir, en l'altre partit del grup B, Alemanya es va imposar a la Xina (1 a 0), mentre que Noruega va golejar Nigèria (3 a 0), al grup A.