Els joves aprenents de corredor de curses de muntanya van ser els protagonistes exclusius de la jornada dominical de la Berga Trail. La versió per a nenes i nens de la prova, l'anomenada Berga Trail Kids, va reunir fins a 120 participants als plans de Corbera de Castellar del Riu, sota el santuari.

L'indret va bullir d'activitat des de dos quarts de nou del matí, quan es va iniciar el lliurament de dorsals. Les sis curses programades es van desenvolupar entre les deu del matí i la una del migdia.

La cursa reservada als cadets va ser la més exigent. La conformava un circuit de 7 km i amb 450 m de desnivell positiu. En categoria masculina, el guanyador va ser Iu Net Puig, amb un temps de 39'i 08''. Lleïr Barcons, el segon classificat, va requerir 1' i 26'' més per acabar el recorregut, i el tercer, Nil Alonso, va creuar la línia d'arribada 4' i 13'' després. La millor noia va ser Alicia Calomardo, amb un registre de 50' i 02''. Van completar el podi femení Lina Escura (52' i 04'') i Carla Matarín (53' i 57'').

Els atletes infantils van haver de completar un traçat de 5 km i amb 335 m de desnivell. Pel que fa als nois, va vèncer Adrià López (32' i 07''). López va avantatjar en 37'' Jan Solà, segon classificat, i en 1' i 44'' el tercer, Iván Espejo. Alaitz Plans va ser la millor en noies. Es va imposar amb un registre de 38' i 16''. Míriam Recasens va creuar la meta 38'' després i Lucía Martínez va necessitar 1' i 44'' més.

La trentena de corredors alevins van afrontar un recorregut de 4 km i amb 222 m de desnivell. Roger Quintana va excel·lir entre els nois, amb una marca de 21' i 57''. Rere seu es van classificar Josep Quevedo (22' i 17'') i Nil Rovira (23' i 07''). La corredora guanyadora va ser Olivia López (26' i 03''), seguida de Marta Jubany (26' i 37'') i de Laia Alonso (27' i 09'').

Els benjamins van haver d'esforçar-se per completar un circuit de 3 km i amb 187 m de desnivell. Ernest Torrent va ser el millor nen, amb una marca de 18' i 01''. Entre les nenes, va destacar Aina Roca, amb un registre de 19' i 58''.

Per als 25 prebenjamins, el repte era de 2 km i amb 75 m de desnivell. Martí Paín (8' i 19'') i Erola Torrabadella (9' i 28'') van vèncer.

Vuit agosarats corredors de 5 i 6 anys van entomar el quilòmetre de la categoria mini. Pau Rocabruna va deixar palès el seu potencial esportiu (4' i 51'').