El Mundialet Intercultural de Manresa arriba enguany a la seva 16a edició i convertit en un esdeveniment esportiu clàssic de l'estiu manresà i comarcal. Són 16 anys de molts esforços i treball en equip de molta gent i entitats, de forma especial els seus organitzadors: l'ONG Diapo, a la qual cal sumar el suport del Centre d'Esports Manresa, Càritas i l'Ajuntament de Manresa, entre altres col·laboradors. Enguany s'ha posat especial èmfasi al futbol femení, que ha crescut en nombre d'equips participants.

A l'acte de presentació de la nova edició del torneig que es va fer ahir van ser-hi la regidora de Cohesió Social en funcions de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; Arcadi Prat (delegació de la Federació Catalana de Futbol); i representants de l'organització Moctar Thera (Senegal-ONG Diapo), Luis Villa (CE Manresa); Jorge Pulido ( speaker); i Verónica Jaramillo (Equador); així com alguns jugadors i jugadores dels equips participants.

La regidora Mercè Rosich, a la qual van agrair la feina al voltant del Mundialet, en la seva darrera roda de premsa com a comiat de vuit anys a l'Ajuntament, va recordar que «el futbol és una eina de cohesió i apropament, tenint en compte que la competitivitat dels partits no ens faci perdre els valors». Jorge Pulido, organitzador i speaker, va comentar que enguany es volia reactivar «el Mundialet, donar-li més color, en definitiva, amb actuacions musicals. En aquesta edició tindrem el suport de Decathlon, que ha cregut en el nostre projecte i altres empreses; el Mundialet és més viu que mai».

Moctar Thera, de l'ONG Diapo, va recordar que enguany «tots els partits del torneig absolut, veterà i femení seran arbitrats per col·legiats federats gràcies a la col·laboració de la delegació a Manresa de la Federació Catalana de Futbol. El futbol té una gran importància com a eina d'integració, ens ajuda a conviure i fer que les diferents persones i comunitats ens coneguem millor».

Verónica Jaramillo, de la selecció d'Equador, va incidir en el torneig femení, que «any rere any guanya en participació i expectació». En aquest sentit, Arcadi Prat, subdelegat de la Federació Catalana de Futbol, va destacar «l'evolució i la millora tècnica del futbol femení els darrers anys». Luis Villa va destacar la «continuïtat del Mundialet la consolidació del torneig femení»