Retorn a la Lliga Catalana com a campiones de Primera! L'absència de l'equip femení del Club Handbol Vilanova del Camí de la màxima categoria del país només ha durat una temporada. La conjura de les vilanovines després del dolorós descens que va estroncar una estada de 15 temporades consecutives a l'elit de l'handbol català va derivar en l'ascens i el títol segellats, aquest cap de setmana, al poliesportiu de Can Titó, seu de la Fase Final de Primera Catalana.

Àmplia victòria a la semifinal

Les amfitriones van superar amb comoditat l'Handbol BCN Sants en la primera semifinal (32 a 21). Les jugadores de David Díaz van acusar la responsabilitat del favorit durant el primers deu minuts (2 a 4), però a l'equador del primer període (6 a 6), les anoienques ja donaven símptomes de recuperació i al descans gaudien d'un sòlid avantatge (14 a 9).

El segon períde va ser un monòleg de les locals. El seu handbol ràpid i desinhibit es va conjuminar amb l'encert rematador de la capitana Sandra Rodríguez (9 gols) i de Tània Caldera (8). Al minut 35, les de David Díaz ja havien obert una escletxa al marcador de set gols (18 a 11), que en finalitzar el matx va ser d'onze. En l'altra semifinal, el CH Cardedeu va derrotar el CH Cerdanyola (30 a 27). La igualtat va presidir el matx fins al minut 55, quan les vallesanes van assolir una diferència de tres gols.

L'últim tram decideix el campió

La final de diumenge va ser vibrant. L'equip vallesà va exhibir rigor tàctic i ambició des de l'inici, mentre les imprecisions en la passada o el llançament llastaven el de joc de les vilanovines. Els oponents van empatar els quatre primers parcials i al descans, les de Cardedeu disposaven d'un mínim avantatge (11 a 12).

Les del Vallès van mantenir la iniciativa fins al minut 45 (17 a 19). Aleshores, les anoienques van ajustar la defensa. La intensitat en tasques de contenció de les locals va propiciar que en els últims deu minuts signessin un parcial de 8 a 1 que va sentenciar el títol (28 a 21). Sandra Rodríguez i Tània Caldera van tornar a excel·lir en l'apartat golejador, en transformar 7 gols cadascuna. En el partit pel tercer i el quart lloc, l'Handbol BCN Sants va derrotar el Club Handbol Cerdanyola (30 a 26).