El madrileny Paco Sedano és una institució del futbol sala estatal i del blaugrana en particular. Si en el món de l'esport existeixen els jugadors llegendaris, Paco Sedano figura entre els mites. Va néixer a Móstoles el 2 de desembre del 1979 i es va iniciar en el futbol sala a la lliga municipal d'aquesta ciutat del sud-oest de Madrid. Després de jugar a l'Autos García Coslada, va fitxar pel primer equip del Móstoles FS, que aleshores militava a la Divisió de Plata.

En la seva primera temporada, va segellar l'ascens dels de Móstoles a la Divisió d'Honor i va ser un dels artífexs dels anys daurats del club. Alhora, Paco Sedano va iniciar al Móstoles FS una vasta trajectòria de 18 temporades consecutives com a porter de la màxima categoria del futbol sala estatal, l'actual Primera Divisió.

El curs esportiu 2007-08, després de conduir l'equip de la seva ciutat natal dues vegades al setè lloc final, va fitxar pel FC Barcelona, on va jugar 11 temporades i on va bastir la seva llegenda.

El Barça va confiar en el madrileny per ser un dels bastions de la construcció d'un equip campió i Paco Sedano es va convertir en el líder i capità del projecte. Amb el Barça va guanyar 3 lligues, 5 Copes del Rei, 3 Copes d'Espanya, 1 Supercopa d'Espanya i 2 Copes de la UEFA, és a dir, un total de 14 títols, als quals Paco Sedano va afegir ser reconegut quatre temporades com el millor porter de la Primera Divisió.

Paco Sedano va defensar 71 vegades la samarreta de la selecció espanyola. Amb el combinat estatal va assolir el ceptre mundial el 2004 i va conquerir els europeus del 2005 i del 2016. Com a colofó a la seva trajectòria, el 2017 va ser distingit com el millor porter del món. En l'actualitat, Paco Sedano és el secretari del Comitè Nacional de Futbol Sala (CNFS).