La setzena edició del Torneig Mundialet Intercultural de futbol de Manresa s'enceta avui al Nou Estadi del Congost. El campionat s'ha consolidat en la versió gran, i en les de veterans i fèmines. Cada cap de setmana hi haurà partits fins al proper 28 de juliol.

El Mundialet és una realitat per l'esforç d'un seguit de persones i entitats, com l'ONG Diapo, el CE Manresa, Càritas i l'Ajuntament de Manresa, entre d'altres.

El primer acte és la inauguració oficial amb la desfilada de tots els equips participants, que serà a les 16.30 hores. Després, a les 18.30, hi ha el primer partit programat, que és el Xile-Paraguai (18.30). Més tard hi ha el Colòmbia-Gàmbia, que està programat a les 20.30. Ja demà hi haurà els partits entre les seleccions del Marroc i Senegal (18) i l'Argentina i l'Equador, des de les 20 hores.

El torneig absolut té un total de quatre grups. A l'A hi ha els equips de Xile, Paraguai i Brasil. En el B, les tres seleccions són Colòmbia, Gàmbia i Veneçuela. En el C hi ha el Marroc, el Senegal i Hondures. Finalment, en el D s'hi troben els equips de l'Argentina, l'Equador i Bolívia. A partir del 13 de juliol hi ha els quarts de final, semifinals i la final. Les de veterans i fèmines seran també el 28 de juliol.