El pilot català Marc Márquez va sumar una nova victòria ahir en el Gran Premi de Catalunya, disputat al Circuit de Barcelona-Catalunya, situat a Montmeló. El seu company d'equip Jorge Lorenzo va envestir Andrea Dovizioso, Valentino Rossi i Maverick Viñales i va provocar una quàdruple caiguda entre quatre dels cinc primers classificats a la cursa. Només la va evitar el de Cervera, fet que li serveix per allunyar-se en la classificació general. Amb la victòria d'ahir, Márquez es troba a 37 punts del segon, l'italià Dovizioso. El pilot de Cervera no guanyava a Montmeló des de l'any 2014.

L'accident al capdavant de la classificació el van aprofitar el francès Fabio Quartararo, que va aconseguir el millor resultat de la seva trajectòria a la màxima categoria, i Danilo Petrucci, el quart classificat a la general. El català Àlex Rins, tercer del campionat, va quedar en quarta posició a Montmeló, a dos segons del podi.Àlex Márquez també és líder

El pilot de Cervera Àlex Márquez, germà del líder de la categoria reina, es va coronar com a nou líder de Moto2 després de vèncer la cursa consecutiva, al Circuit de Barcelona-Catalunya, en aprofitar també la caiguda de qui era fins ara el líder del campionat, l'italià Lorenzo Baldassarri, que va baixar fins a la quarta posició de la general. En segon lloc va quedar el suís Thomas Luthi, que està a només set punts de Márquez i es manté ferm en la lluita pel títol. Luthi vol aconseguir el campionat de Moto2 després d'una dècada participant en aquesta categoria, en la qual ja acumula dos subcampionats.

En la cursa de Moto3, el pilot andalús Marcos Ramírez va gua-nyar per primera vegada en una altra cursa accidentada i molt igualada, amb Arón Canet en segon lloc, a només 0.119 segons del guanyador. El pilot valencià continua sent el líder del campionat, a 23 punts del segon, Lorenzo dalla Porta, el qual va abandonar.