Triomf còmode i demostració aclaparadora de superioritat sobre el seu company d'equip, el finlandès Valtteri Bottas, segon classificat al GP de França i a la classificació general, a qui el pentacampió va avantatjar en més de 18 segons a la meta a Le Castellet.

Lewis Hamilton (Mercedes) no només va conquerir ahir el sisè dels vuit grans premis disputats aquesta temporada. A més, el pilot britànic va eliminar qualsevol dubte sobre les possibilitats de Bottas de competir amb ell pel campionat del món de pilots. El finlandès, amb un monoplaça d'idèntiques prestacions, va rebre una lliçó de pilotatge i d'optimització del potencial del vehicle del pentacampió i va patir per retenir la segona posició davant el francès Charles Leclerc (Ferrari).

La sortida del GP de França no va alterar l'ordre de la graella de sortida. A la segona volta, els Mercedes de Lewis Hamilton i Valtteri Bottas es mantenien en primera i segona posició, el preludi d'una llarga sèrie de voltes ràpides que s'anirien acumulant durant el desenvolupament de la prova. Alhora, Leclerc ja ocupava la tercera posició amb un avantatge significatiu sobre el quart, Max Verstappen (Red Bull).

Sisè lloc i protagonisme de Sainz

El madrileny Carlos Sainz va protagonitzar un magnífic inici de cursa, que li va permetre arrabassar la cinquena posició al seu company d'equip, el britànic Lando Norris. Sainz, ambiciós, va prémer l'accelerador i va pressionar el quart, el belga Verstappen, però aquest va millorar de forma progressiva el ritme i va esvair la possibilitat de cedir la quarta plaça al madrileny.

Darrere de Verstappen i Sainz, l'alemany Sebastian Vettel havia cedit posicions fins a ocupar el setè lloc. Llavors, va iniciar la seva particular remuntada.

Amb les quatre primeres posicions molt definides, l'atractiu de la prova es va centrar en la lluita entre diversos monoplaces per a les posicions que van de la cinquena a la novena. A falta de vuit voltes per a la conclusió, Sebastian Vettel s'havia apropiat de la cinquena posició i Carlos Sainz de la sisena. El seu company d'equip, Lando Norris, setè classificat aleshores, patia problemes de caràcter hidràulic al cotxe i tot feia preveure que seria molt difícil que pogués mantenir la plaça.

La lluita entre Bottas i Leclerc per assolir el segon i el tercer lloc, i de Norris i Ricciardo pel setè, van ser els grans al·licients de l'última fase del GP de França, conjuntament amb l'aparició d'un piló al bell mig de la pista que va forçar un safety car virtual. Finalment, Norris va cedir fins a l'onzè lloc.

Després d'aquesta prova, Lewis Hamilton lidera el Mundial de pilots amb 36 punts d'avantatge sobre Valtteri Bottas.