El FC Barcelona ha anunciat aquest dijous el fitxatge del porter brasiler Norberto Murara, 'Net', que arriba procedent del València CF a canvi de 26 milions d'euros més altres 9 milions en variables, i que signarà fins a 2023.

"El jugador signarà contracte amb el club per a les pròximes quatre temporades, fins al final de la temporada 2022/23, amb una clàusula de rescissió de 200 milions", va confirmar el club blaugrana en un comunicat.

El campió de LaLiga Santander va destacar l'"agilitat i velocitat" de moviments del seu nou porter. "El porter brasiler infon presència sota pals. La seva altura, gairebé de dos metres, combinada amb la seva agilitat, fan de Net un porter que redueix l'amplitud de la porteria per a un davanter", va subratllar el Barça.

A més, en el club asseguren que el porter, que arriba per a ocupar la vacant d'un Jasper Cillessen que ha fet les maletes per a emplenar precisament el seu buit al València CF --pel que es completa la barata de porters--, es mostra "segur" en les jugades aèries i en l'u contra u.

El brasiler, de 29 anys, ha militat en el conjunt valencianista entre 2017 i 2019, i prèviament en la Juventus (2015-2017) i la Fiorentina (2011-2015) italianes, a la qual va arribar des del Paranaense del seu país (2002-2011).

Net va ser titular indiscutible en la Fiorentina però, amb el seu fitxatge per la Juventus, es va veure relegat a ser l'ombra de Gianluigi Buffon. Al València, excepte excepcions, ha estat titular guanyant-li el pols a Jaume Doménech, encara que aquest va ser el triat per Marcelino García per a defensar la porteria en la Copa del Rei, on el club 'che' va conquistar aquest any el títol precisament davant els blaugranes, on ara tindrà la dura competència de l'alemany Marc-André ter Stegen.

Per part seva, el València CF va agrair en un comunicat el "compromís, esforç i professionalitat" de Net durant les dues temporades que ha estat valencianista.