El FC Barcelona va fer oficial el que ja se sabia des de feia dies, la contractació de l'ala pivot hispanomontenegrí Nikola Mirotic, procedent dels Milwaukee Bucks, actuals finalistes de la conferència est de l'NBA. El jugador firma per tres temporades, amb la possibilitat d'ampliar el contracte per a una quarta, serà presentat demà al migdia i podria debutar a la pista del Reial Madrid, el seu equip de formació, en la disputa de la Supercopa ACB, el setembre.

Mirotic ja va enviar un missatge ahir a través de les xarxes socials, en què emplaçava l'afició blaugrana a trobar-se amb ell al Palau Blaugrana. Amb el seu fitxatge, els blaugrana estan acabant de compaginar una gran plantilla, amb les arribades de Corey Higgins i Brandon Davies durant la setmana, sumades a les renovacions de peces clau com Thomas Heurtel, Adam Hanga, Víctor Claver i el tècnic, Svetislav Pesic.

Cinc anys després

La notícia del retorn de Mirotic va ser una bomba quan es va saber que passaria, fa poques setmanes. El seu alt contracte amb els Milwaukee Bucks, equip amb el qual disposava de molt protagonisme, no feia pensar que pensés retornar a Europa. Caldrà veure quins motius l'han impulsat a fer-ho. En total, ha disputat 359 partits en la millor lliga del món, 40 dels quals de play-off, amb unes mitjanes globals de 12 punts i 5 rebots per enfrontament.

En la seva primera etapa a l'NBA, entre el 2014 i el 2018, va estar als Chicago Bulls, dels quals va ser traspassat als New Orleans Pelicans. Aquest febrer va acabar a Milwaukee, on ha disputat un total de 28 partits, la meitat dels quals de play-off.

El més morbós de la seva arribada és que es tracta d'un jugador format al Reial Madrid, conjunt amb el qual va disputar 97 partits d'Eurolliga en les quatre temporades en què va estar a l'equip. Va ser MVP de la lliga, torneig que va guanyar el 2013. També té dues Copes i una Supercopa.