La selecció espanyola femenina va debutar amb una contundent golejada al campionat del món d'hoquei patins. Les jugadores de Ricardo Ares van iniciar la competició al grup A contra la modesta Suïssa i van derrotar l'equip dirigit per Joan Marc Oller per 9 a 0. Cap de les dues igualadines de la selecció, ni la portera Teresa Bernadas (CP Voltregà) ni la davantera Maria Díez (CP Manlleu) van formar a l'equip inicial.

El contundent 5 a 0 que reflectia el marcador al descans palesava la superioritat de la selecció espanyola. Laura Puigdueta (minuts 6 i 20) va encarrilar el triomf, mentre l'asturiana Sara González Lolo (minut 11), Maria Díez (minut 11) i Aina Florenza (minut 19) bastien la golejada.

A la represa, Maria Díez va marcar el seu segon gol, el novè i últim de l'equip estatal (minut 48). Abans, una altra jugadora d'Astúries, Marta González havia establert el 6 a 0 (minut 37). Després, Aina Florenza va completar el seu hat-trick (minuts 40 i 41).

En l'altre partit del grup A, França va cedir contra Xile (2 a 4). Pel que fa al grup B, Argentina va derrotar Alemanya per 5 a 2, mentre Itàlia va vèncer Portugal (3 a 2). Marlene Sousa (minu 11) va avançar les portugueses, però Elena Tamiozzo (minut 14) i Giulia Galeassi (minut 15) van remuntar. Al segon període, Tamiozzo va sentenciar amb el 3 a 1 (minut 33).