Ni Nikola Mirotic ni Serge Ibaka, cap dels dos nacionalitzats acudiran al mundial de Xina de finals d'agost i primers de setembre. Sergio Scariolo ha donat aquest matí de dimarts la llista dels 16 preseleccionats de la qual han de sortir els 12 noms defintius i no hi ha ni el nou jugador del Barça ni el flamant campió de la NBA, el pivot hispano-congolès amb passat al Nou Congost. Fins ara, per la normativa de la FIBA, sempre havia d'escollir entre un d'ells però aquesta vegada tant l'un com l'altre han preferit descansar. Tampoc és a la llista el base Sergio Rodríguez, que ha tancat la seva etapa al CSKA com a campió de l'Eurolliga i planifica el seu canvi d'aires. Ja feia molt temps que es coneixia l'absència de Pau Gasol, lesionat i actualment sense equip tot i que amb vàries ofertes d'equips de la NBA.

Entre els que sí que hi són hi ha el base català Ricky Rubio; el del Masnou acaba de canviar d'equip en les últimes hores, i ha deixat els Utah Jazz per arribar als Phoenix Suns amb un contracte de 51 milions de dòlars per tres temporades. Marc Gasol, campió amb Toronto Raptors de la lliga americana al costat d'Ibaka, es perfila com el líder de la selecció a Xina. Els altres dos jugadors que són a la NBA que formen part de la llista de Sergio Scariolo són els germans Willy (Charlotte Hornets) i Juancho Hernangómez (Denver Nuggets). En els 16 jugadors, n'hi ha dos que han passat pel Bàsquet Manresa: el madridista Sergi Llull i el blaugrana Pierre Oriola. El capità serà Rudy Fernández, el que compta amb més partits internacionals (211) dels convocats.

Els 16 preselccionats per Scariolo són els següents: Pablo Aguilar (Reggiana), Javier Beirán i Xavi Rabaseda (Herbalife), Víctor Claver, Pau Ribas i Pierre Oriola (Barça), Rudy Fernández i Sergi Llull (Reial Madrid), Marc Gasol (Toronto Raptors), Willy Hernangónez (Charlotte Hornets), Juancho Hernangómez (Denver Nuggets), Quino Colom (Bahçesehir Koleji), Ilimane Diop (Kirolbet Baskonia), Jaime Fernández (Unicaja), Joan Sastre (València Basket) i Ricky Rubio (Phoenix Suns)