La participació de més equips francesos que mai. L'exòtica presència de quatre conjunts de la Sunnydale School de Dacca (Bangladesh). Quatre àrbitres d'Algèria i un d'egipci que representen l'Àfrica. Els partits d'exhibició d'handbol inclusiu que disputaran dos equips de disminuïts psíquics de l'Associació Demanoenmano, dissabte al migdia, i la determinació del Club Handbol Sant Esteve Sesrovires per reivindicar el seu esport com a un llenguatge universal que traspassa les barreres idiomàtiques i culturals. Aquests són els al·licients de la Sanes Cup 2019, és a dir, del 39è Torneig Internacional d'Handbol de la població del Baix Llobregat.

Tot i que la competició no s'iniciarà fins dissabte a les nou del matí, l'handbol serà el gran protagonista a Sant Esteve Sesrovires des de demà fins al dimarts que ve. L'arribada i acreditació dels 93 equips de tres continents que protagonitzaran la Sanes Cup 2019, així com dels àrbitres de la República Txeca (2), França (4), Algèria (4) i Egipte (1), a més de l'habitual dotzena de col·legiats castellanolleonesos, i la distribució i l'acomodament de totes les formacions i els jutges esportius als seus respectius allotjaments, s'ha d'enllestir abans del vespre.

A dos quarts de vuit, l'heterogeni col·lectiu arbitral del torneig farà la reunió tècnica. Una hora després, a les Escoles Velles, tres representants de cada club assistiran a l'acte oficial de benvinguda, previ a la cerimònia d'inauguració que començarà a les deu a la pista poliesportiva Francesc Castellet. A dos quarts d'onze, tots els participants prendran part en la tradicional desfilada pels carrers de Sant Esteve, amenitzada per la banda de percusió local Retumband i per la xaranga Ho Peta Street Band. La jornada es tancarà amb el primer dels balls dinamitzats pel DJ Madaleno delux.

Les competicions d'handbol per a totes les categories, des dels equips màster i sènior fins als benjamins mixtos, centraran la quotidianitat a Sant Esteve durant quatre dies. Enguany, dels 93 equips participants, 52 de masculins i 41 de femenins, 53 són catalans, 6 del País Valencià i 34 de França, el Canadà i Bangla Desh.

Lluís Canals, secretari de la junta directiva del club organitzador, destaca «la creixent presència de conjunts francesos. Enguany són 26 formacions, més que mai». Aquests 26 equips pertanyen a vuit clubs diferents del centre, est i sud del país. Destaca l'expedició de l'Entente Saône Mamirolle HB, que supera el centenar d'esportistes, repartits en nou equips.

Descobrir el nivell i conviure amb els jugadors i tècnics dels quatre equips quebequesos del Club de Handball de Lévis i de les quatre formacions de la Sunnydale School de Dacca (Bangla Desh), que tanquen a Sant Esteve un tour per Europa per prendre part als tornejos de Bergen (Noruega), Partille (Suècia) i París (França), són un estímul equiparable a donar suport als dos equips de disminuïts psíquics de l'Associació Demanoenmano, un de masculí i un de femení, que dissabte a les 12 del migdia palesaran que l'handbol és a l'abast de tothom.