El serial del fitxatge d'Antoine Griezmann pel Barça va semblar acabar-se ahir, però l'Atlètic de Madrid no vol que això encara succeeixi. Al matí, l'advocat del jugador francès es va traslladar a la seu de LaLliga, a la capital de l'Estat, per abonar els 120 milions d'euros que marca la clàusula de rescissió de contracte del francès des de l'1 de juliol passat. El Barça ja el va anunciar, però l'Atlètic argumenta ara que la contractació és anterior a l'1 de juliol, emparant-se en declaracions de totes les bandes, motiu pel qual reclama 200 milions d'euros al club barcelonista.

Més diners

Així, en el moment en què es van dipositar els 120 milions d'euros a LaLliga, el Barça va informar que Griezmann és el tercer fitxatge de la pretemporada, després dels de Frenkie de Jong i el porter Neto. Va emplaçar tothom a estar atents per saber quan tindria lloc la presentació. Aleshores, l'Atlètic va sorprendre amb la seva nota. En ella, el club matalasser considerava que «la quantitat dipositada és insuficient per fer front a la clàusula de rescissió, ja que és obvi que el compromís del jugador i del Futbol Club Barcelona es va tancar abans que la citada clàusula es reduís de 200 a 120 milions d'euros».

A més, des del club blanc-i-vermell es considera que l'extinció del contracte de Griezmann va tenir lloc «abans de la finalització de la temporada passada» per fets, actes i manifestacions realitzades pel jugador, i van anunciar que iniciarien els procediments oportunitats per a la defensa dels seus drets i interessos legítims.

L'Atlètic basa les seves acusacions en l'anunci que Antoine Griezmann va fer el 14 de maig passat en el qual anunciava la seva desvinculació de l'entitat, que argumenta que des del 14 de maig ja coneixia la negativa del jugador de seguir actuant al Wanda Metropolitano. L'Atlètic, en canvi, obvia la convocatòria per tornar als entrenaments que va fer al mateix Griezmann per a diumenge passat i que el jugador va ometre en argumentar que encara li faltaven dies de vacances.

La presentació, demà

Aliè a les amenaces de l'Atlètic de Madrid, el Barça va fer públic ahir mateix el programa d'actes que acompanyarà la presentació de Griezmann. Avui mateix es farà les primeres fotos amb la nova samarreta a la botiga del club, al costat del Camp Nou, com ja van fer Frenkie de Jong i Neto. El dia gran serà demà. A partir de les 18.15 h tindrà lloc la signatura del contracte a la llotja Josep Suñol. Tot seguit, a les 19 h, sessió fotogràfica a la platea de la primera graderia de l'estadi i, a continuació, al voltant de dos quarts de vuit del vespre, roda de premsa amb les seves primeres valoracions, molt esperades per tothom.

El mateix dia, els jugadors del Barça que acaben vacances faran les proves mèdiques i físiques per tal de començar a posar-se en marxa dilluns.