Gran èxit del cardoní Pere Marsinyach, aquesta tarda de dissabte en un Palau Sant Jordi que ha estat la seva final de competició individual de patinatge artístic amb el programa llarg i cinc aspirants a les medalles.

Marsinyach, que havia estat tercer després del programa curt de dijous, ha tingut una lluïda actuació superant al madrileny Sergio Canales i quedant només per darrere de la gran estrella italiana, Luca Lucaroni, que suma el seu quart mundial consecutiu i que és conegut com 'el Messi del patinatge'. L'actuació de divendres comptava un 40% en el còmput globlal i el programa llarg d'avui un 60%.

Pere Marsinyach, de 23 anys, ha igualat la medalla de plata aconseguida el 2018 a La Vendée. A més a més té dos títols mundials en categoria júnior. La ronda final dels cinc favorits ha començat amb Lucaroni que ha demostrat la seva gran qualitat, tot i tenir una caiguda. La seva puntuació ha estat de 159,27 que s'ha afegit a la que portava de 88,45 per sumar un total de 247,72 que ningú no ha pogut superar.

El segon en actuar ha estat Pere Marsinyach, rebut amb una gran ovació pel Palau Sant Jordi que també ha acomiadat Lucaroni amb forts aplaudiments. Dins del paper de Willy Fogg, el patinador del Foment Cardoní ha començat amb molta energia i seguretat, disposat a assegurar el podi.

No ha comès errors fins els darrers compassos, amb una pèrdua d'equilibri i una posterior caiguda. Tot i axí, la nota ha estat prou alta amb un 147,45 que, sumat al 78,39 del programa curt, li ha valgut un notable 225,84. No superava Lucaroni però la medalla estava ben encaminada; en tot cas, calia encara esperar.

El tercer en competir ha estat l'egarenc Llorenç Álvarez, del CP Ripollet, que partia amb 66,12 i que ha aconseguit una nota de 122,49 punts per acabar amb 188,61, el que l'ha situat finalment en la cinquena posició, lluny dels capdavanters. La medalla de Marsinyach es decidia a partir del que fessin els dos darrers patinadors que han estat l'italià Alberto Maffei i el madrileny Sergio Canales.

Maffei, que sortia amb 68,56 punts, s'ha situat per darrere de Marsinyach quan els jutges han establert una nota de 132,62 del programa llarg per a un total de 201,18. El cardoní, ja amb el podi assegurat, ha pogut contemplar l'actuació del madrileny Sergio Canales, patinador del Reus Deportiu, que havia sorprès divendres amb la segona millor puntuació (84,04).

Canales ha tingut un alt nivell avui però per sota de Lucaroni, Marsinyach i Maffei. En tot cas, la seva puntuació de 123,68 li ha permès penjar-se la medalla de bronze amb 207,72.