Fantàstica actuació i una molt merescuda medalla de plata per a Pere Marsinyach. El patinador del Foment Cardoní, de 23 anys, va confirmar ahir, al Palau Sant Jordi i en un gran aparador com els World Roller Games que està en l'elit mundial, revalidant una plata al mundial absolut que ja va aconseguir el 2018 a La Vendée, a França. El bagenc només ha cedit davant la gran estrella actual del patinatge artístic, Luca Lucaroni. L'italià ha aconseguit el seu quart títol mundial invididual de forma consecutiva.

Marsinyach, que l'abril passat rebia la medalla al mèrit esportiu de Cardona, té en el palmarès dos títols de campió del món júnior, dos campionat d'Europa absoluts i onze títols absoluts espanyols. La jornada d'ahir, a més, va ser molt positiva per a la delegació estatal. En la categoria masculina, en la tercera posició es va classificar el madrileny Sergio Canales i també va ser bronze, entre les fèmines, la patinadora Carla Escrich, que és del CP Caldes d'Estrach.

Del tercer al segon lloc

Pere Marsinyach, que havia estat tercer després del programa curt de dijous, va tenir ahir una lluïda actuació superant al madrileny Sergio Canales i quedant només per darrere de Luca Lucaroni, que és qui rep el sonor sobrenom del Messi del patinatge. L'actuació de divendres comptava un 40% en el còmput global i el programa llarg d'avui un 60% per als patinadors en aquest mundial celebrat en el marc dels World Roller Games de Barcelona.

La ronda final dels cinc favorits va començat amb Lucaroni que va demostrar la seva gran qualitat, tot i tenir una caiguda en un dels seus arriscats girs. La puntuació de l'italià va ser de 159,27 que es va afegir a la que portava de 88,45 per sumar un total de 247,72 que ningú va ha poder superar.

El segon que va saltar a patinar en l'espectacular pista del Palau Sant Jordi va ser Pere Marsinyach, rebut amb una ovació pel Palau Sant Jordi que segons abans havia acomiadat Lucaroni també amb uns forts aplaudiments. Dins del paper de Willy Fogg (exercici que ja havia presentat al campionat d'Espanya que es va fer a Bilbao), el del Foment Cardoní es va posar en acció amb energia i seguretat, disposat a assegurar el podi.

No va cometre errors fins els darrers compassos de l'exercici, amb una pèrdua d'equilibri i una posterior caiguda. Tot i així, Pere Marsinyach aconseguia una nota alta amb un 147,45 que, sumat al 78,39 del programa curt, li ha valia un notable 225,84. No superava Lucaroni però la medalla estava ben encaminada; en tot cas, calia encara esperar als patinadors que epseraven el seu torn.

El tercer en sortir a competir va ser l'egarenc Llorenç Álvarez, del CP Ripollet, que partia amb 66,12 i que va aconseguir una nota de 122,49 punts per tenir un total de 188,61, el que l'ha situat finalment en la cinquena posició, lluny dels capdavanters. La medalla de Pere Marsinyach es decidia a partir del que fessin els dos darrers, l'italià Alberto Maffei i el madrileny de 22 anys, Sergio Canales.

Maffei, que sortia amb 68,56 punts, s'ha situat darrere de Marsinyach quan els jutges van establir una nota de 132,62 del programa llarg per a un total de 201,18. El cardoní, ja amb el podi assegurat, va poder contemplar com competia Sergio Canales, el patinador del Reus Deportiu, que havia sorprès divendres amb la segona millor puntuació (84,04).

La seva puntuació de 123,68 li va permetre penjar-se la medalla de bronze amb 207,72.

En la categoria femenina es va imposar la patinadora italiana Rebecca Tarlazzi (167,07), que va estar acompanyada al podi per la seva compatriota Letizia Ghiroldi (165,17) i Carla Escrich (144,06).