El campionat estatal de triatló per seleccions autonòmiques es va disputar a Tres Cantos (Madrid). L'esdeveniment va finalitzar amb el callussenc Guillem Montiel (CN Minorisa), que es va proclamar campió representant a la selecció catalana. Montiel va formar part del grup de sis triatletes catalans seleccionats per a la prova individual. Va ser vuitè i el tercer català en creuar la línia de meta. En el relleu mixt, Catalunya va triomfar altre cop i es va imposar en el global del campionat.

D'altra banda, excel·lent també l'actuació dels triatletes del CN Minorisa en el canal olímpic de Castelldefels en la modalitat d'aquatló. Guillem Montiel va aconseguir la victòria absoluta i Arnau Montiel el tercer lloc. En categoria femenina Núria Noguera va ser quarta. Per equips, segona plaça per al CN Minorisa amb la suma dels temps dels germans Montiel i Jordi Vidal, que va ser desè. La prova es va disputar en la distància de 1.000 m de natació i 5 km de cursa a peu. Els 20 primers homes, 20 primeres dones i 10 primers cadets van fer front també a la distància esprint 500 m de natació i 2,5 km d'atletisme. Guillem Montiel va guanyar totes dues proves.