L'acte de presentació de l'equip català per la París-Brest-París 2019 (PBP) es va celebrar el dissabte passat al Cobert de la Màquina de Batre de Sant Fruitós, sota l'organització del club Randonneurs Catalunya. El president de l'entitat, el santfruitosenc Francesc Porta, va declarar que s'havia editat un mallot especial pels catalans, que els distingirà entre la resta de participants dels 66 països inscrits en la dinovena edició de l'event, previst entre els dies 18 i 22 d'agost.

Aquesta és una prova que es celebra cada 4 anys i consta de 1.200 km. És considerada com l'olimpíada del cicloturisme amb una participació que arriba als 6.000 ciclistes. Porta, també representant estatal de l'Audax Club Parisien i organitzador de la PBP 2019, va fer incís en la inscripció de més de 50 ciclistes

A Sant Fruitós mateix, Cristian Marc Huerta, regidor d'esports, i el president Francesc Porta van donar la sortida a la prova «Nit de Lluna Plena», una pedalada nocturna de 188,5 km per carreteres secundàries del Bages, Berguedà, Ripollès, Osona i Moianès amb un temps màxim de 13 hores i 30 minuts per tornar al control final de Sant Fruitós.