L'Espanyol del surienc David Gallego va iniciar la pretemporada, com és tradicional, amb una golejada al camp del Peralada en un duel que va servir perquè tots els jugadors disposessin de minuts. Els blanc-i-blaus encara no van poder comptar amb l'argentí Matías Vargas, que es va entrenar a Sant Adrià.

Óscar Melendo va anotar el primer gol de l'any, en una acció individual, abans que Facundo Ferreyra fes el segon en aprofitar una bona centrada enrere de Javi López. A la segona meitat, tots els jugadors van tenir la seva oportunitat i Pol Lozano, en una gran acció, va anotar el 0-3. En el tram final, l'esforç físic va afectar més un Peralada, proper rival de l'Igualada i del Manresa a Tercera, que encara no s'ha començat a entrenar i, en deu minuts, l'esparreguerí Pipa, Melamed i Javi Puado van tancar el resultat.

El d'ahir potser va ser el darrer partit de Mario Hermoso amb la camiseta de l'Espanyol. Diversos mitjans ja anunciaven ahir un acord amb l'Atlètic de Madrid, que pagaria força menys dels 40 milions de la clàusula.