Les instal·lacions esportives de la UE Avià van acollir l'acte de presentació de la primera edició del Torneig Desmarkup Berguedà, promogut per l'empresa de la comarca d'equipament esportiu Desmarka't i coorganitzat pels clubs UE Avià, CCR Alt Berguedà i CE Puig-reig.

A l'acte hi van ser presents, pel CCR Alt Berguedà, Marc Quesada (coordinador) i Xavi Ribera (tècnic del primer equip); per la UE Avià, Xavi Ortega (coordinador) i Jordi Pont 'Ponti' (tècnic del primer equip); i pel CE Puig-reig, Arnau Massafret (coordinador) i Martí Casafont (tècnic primer equip). La programació del torneig inclou totes les categories repartides en les seus dels tres clubs organitzadors, que en cada cas particular muntarà jornades festives i de germanor al voltant dels torneigs de cada categoria.

De moment ha trascendit el calendari de la categoria d'equips sèniors de Tercera Catalana. Es jugarà els dies 24 i 25 d'agost a Puig-reig amb els partits Castellterçol-Avià i Roda de Ter-Puig-reig pel que fa a les seminifinals de dissabte, i els duels pel tercer i quart lloc i la final seran l'endemà.

El torneig sènior de Quarta Catalana es jugarà els dies 31 d'agost i 1 de setembre a Guardiola de Berguedà; el juvenil i l'aleví, el dia 7 de setembre entre Guardiola de Berguedà i Bagà; el de veterans, el dia 7 de setembre a Avià; el cadet i benjamí, el dia 14 de setembre a Avià; i l'infantil i prebenjamí, el dia 21 de setembre a Puig-reig.

Els equips participants, uns 50 amb uns 700 jugadors aproximadament, tenen per objectiu cobrir amb aquest esdeveniment una part de la preparació prèvia a l'inici de la competició de la temporada vinent. Els clubs convidats, a més dels organitzadors, són clubs que tenen com a denominador comú i imprescindible per poder participar-hi ser equipats per Desmarka't, que és l'empresa que promou i coordina tot el torneig.