L'Open Internacional de Torredembarra es va disputar amb un total de 112 jugadors inscrits (onze d'ells titulats) i una mitjana d'ELO FIDE de 1742 punts.

De la Fundació Joviat, Dan Clotet, que va haver de demanar un bye a la primera ronda del torneig per la coincidència amb la darrera ronda del campionat d'Espanya sub-12, va començar acusant el cansament del viatge de tornada i va perdre la seva primera partida. A partir d'aquest moment, però, va exhibir el mateix joc sòlid i sense errades i només va perdre una altra de les següents set rondes. En total va anotar 2 victòries, 4 taules i 2 derrotes i el bye, finalitzant 72è amb 4 punts, amb una performance superior al seu ELO FIDE i millorant la seva posició al rànquing inicial, en què sortia 89è.

També van participar-hi altres jugadors bagencs: Ferran Ventura (CE Cardona) va finalitzar 52è amb 4,5 punts, els mateixos que Oriol Ventura, 55è; Sem Sinfreu (CE Cardona) va ser 76è amb 4 punts; Julià Franch (CE Santpedor) 78è amb 3,5 punts i Pol Rivera (CE Cardona) 86è amb 3,5 punts.

També s'ha celebrat la primera edició de l'Obert d'Escacs sub-16 Vila de Súria, una iniciativa del Club d'Escacs Súria que, com d'altres clubs de la comarca, han començat a apostar per les categories de promoció d'escacs. Els escaquistes van competir en un grup únic, si bé es van elaborar classificacions separades per cada categoria. En la general es va imposar Pau Montserrat (CE Vilafranca) amb 6,5 punts, seguit de Vicenç Nogués (CE Cardona) amb 6 punts i Aryan Umesh (CE Berguedà) també amb 6 punts.

En sub-16 la classificació la van encapçalar els ja esmentats Pau Montserrat i Aryan Umesh. La tercera plaça va ser per Anna Henestrosa (CE Cardona), amb 5 punts. Vicenç Nogués va ser el primer sub-14, seguit de Jordi Montoya (CE Cardona) amb 5,5 punts i Joan Puertas (CE Berguedà) amb 4,5. En sub-12 es va imposar Xavier Casas (CE Cardona) amb 6 punts, Isona Gómez (CE Cardona) va ser segona amb 5 punts i Enric Gómez (CE Cardona) tercer amb 5 punts. El primer sub-10 va ser Hugo Uber (Sant Joan CE) amb 5,5 punts, Èdgar Vázquez (Fundació Joviat) va quedar en segona posició amb 4,5 punts i Aitor Fernández (CE Súria) va pujar al tercer graó del podi amb 4 punts, en un renyit duel amb Joan Garriga (CE Súria) i Oriol Pelegrín (Fundació Joviat), que amb els mateixos punts van ser quart i cinquè respectivament. En la mateixa categoria, Pol Torres (Fundació Joviat) va aconseguir la desena posició amb 3 punts. Finalment, Guillem Torres (Fundació Joviat) es va imposar en sub-8 al seu company d'equip Oriol Nájar, ambdós amb 5 punts, mentre Nil García (CE Olesa) quedava tercer amb 4 punts.