L'atleta santjoanenc David Martín (Barça) es va classificar ahir per a la final de l'europeu sub-20 que es disputarà a Boras (Suècia) en la modalitat de llançament de martell, en aconseguir la desena posició amb una marca de 71,26 metres, el seu millor registre personal. El santjoanenc es va quedar a molt poc del resultat mínim, però va aconseguir la classificació perquè va obtenir un dels 12 millors registres, fet que li permetrà participar en la gran final.

L'atleta de 19 anys va aconseguir, en aquesta prova, el millor resultat de la delegació espanyola i es jugarà avui (19.35 hores) en la final una posició al podi. David Martín, el qual també competeix en llançament de pes, acumula onze victòries, quatre segons llocs i una tercera posició aquesta temporada en llançament de martell. Una de les victòries més destacades va ser al Campionat de Catalunya sub-20, en què va obtenir la primera posició després d'una marca de 69,60 metres, la qual va superar ahir en l'europeu. Els tres millors llançadors de la fase preliminar van ser l'ucraïnès Myhaylo Kokhan (79,18 m), el grec Hristos Frantzeskakis (75,74 m) i el búlgar Valentin Andreev (75,43 m), lluny del registre que va aconseguir Martín. Tanmateix, el santjoanenc intentarà millorar la seva marca personal per ser el més amunt possible a la classificació i ser la gran sorpresa de la final. Els altres dos competidors de la delegació espanyola, Juan Díaz (16è) i Aitor Urkia (20è), van quedar lluny de les marques necessàries per ser a la final juntament amb Martín, en aconseguir uns resultats de 67,72 i 66,69 metres, respectivament.