L'anglès Simon Yates va guanyar la jornada d'ahir del Tour, la primera en què es contactava amb l'alta muntanya, amb arribada a Banheras de Bigorra i que negociava dues pujades de primera categoria, una d'elles el mític Peyresourde. Tot i el recorregut atractiu, no hi va haver batalla entre els favorits i Julian Alaphilippe segueix líder, a l'espera de la contrarellotge d'avui a Pau.

Sembla que la lluita contra el cronòmetre, la primera i única individual d'aquest Tour, pot marcar les tàctiques d'aquesta edició, i ahir no es va moure ningú, ni tan sols un adolorit Mikel Landa, que avui segurament perdrà més temps en una disciplina que no és la seva.

Ahir gairebé tot es va començar a jugar a l'inici, amb una gran escapada del vencedor de la Vuelta, un Simon Yates que va privar de guanyar l'etapa a Pello Bilbao, de l'Astana. Aquests eren els ciclistes més il·lustres de la llarga fugida, juntament amb l'eslovac Peter Sagan, que va buscar augmentar el seu avantatge al capdavant de la classificació per punts.

Yates ja coneixia del perill de Bilbao, però no va poder evitar que el ciclista biscaí, guanyador el maig de dues etapes del Giro d'Itàlia, l'atrapés en la seva escapada juntament amb l'austríac Gregor Mühlberger, el més inexpert i sense triomfs en grans voltes per etapes. El britànic, però, es va moure amb intel·ligència en els metres finals i va arrencar en el moment adequat, tot i els esforços d'un Bilbao que va sortir tard.

Darrere, ni tan sols l'equip Ineos va endurir la pujada final i el líder Alaphillippe va viure un altre dia tranquil vestit de groc. Ara tractarà de defensar el minut i 12 segons respecte del guanyador del Tour de l'any passat, un Geraint Thomas molt superior contra el rellotge.