La nedadora espanyola Mireia Belmonte (UCAM Fuensanta) tornarà a ser la gran basa de la delegació nacional en un Campionat del Món gràcies al seu vigent títol en els 200 metres papallona, en què intentarà seguir sent la reina, en una cita que havia d'arrancar aquesta matinada a la localitat sud-coreana de Gwangju.

Després d'una setmana d'èxits en la sincronitzada amb Ona Carbonell, arriba el torn de la natació en piscina de 50 metres. Com sol ser habitual en l'última dècada, Belmonte acapara la gran part d'opcions perquè Espanya pugi al podi, tot i afrontar el certamen amb escassa preparació i després de dos anys d'absència en una gran cita.

La nedadora badalonina, quàdruple medallista olímpica, realitzarà el seu programa habitual de competició, amb els 200 metres papallona (en què és una de les favorites), els 200 i 400 metres estils, i els 400, 800 i 1.500 metres lliures. Belmonte té sis medalles en Mundials de piscina olímpica (50 metres), les tres últimes a Budapest el 2017.

La catalana és la vigent campiona del món dels 200 papallona i, a més, va assolir la plata en els 400 estils i 1.500 lliures. Uns resultats excel·lents que intentarà repetir a Corea del Sud. Les seves tres anteriors medalles les va aconseguir a Barcelona el 2013 (dos plates i un bronze). És la nedadora estatal amb més reconeixements en aquestes cites.

Per la seva part, Jessica Vall també té opcions d'adsolir la medalla en la disciplina de braça. La nedadora del CN Sant Andreu ja sap què és estar en el podi d'un Mundial (va ser bronze a Kazan el 2015) i buscarà repetir sort en els 200 metres, la seva distància predilecta. En aquesta mateixa modalitat també competirà Marina Garcia (CN Sabadell), que intentarà arribar a alguna de les finals.

La resta de l'equip espanyol el completen Lidón Muñoz (CN Sant Andreu), Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu), Juan Francisco Segura (Real Canoe NC), Hugo González (Real Canoe NC), Jimena Pérez (CD Gredos San Diego) i Joan Lluís Pons (CN Sant Andreu). Molts d'ells són molt joves i tractaran de guanyar experiència de cara a la gran cita del proper estiu: els Jocs Olímpics de Tòquio.

A escala internacional, les grans estrelles de la natació seran presents a la cita sud-coreana. En la velocitat masculina el favorit serà el nord-americà Caeleb Dressel, mentre que en les proves de mig fons ho serà el xinès Sun Yang. En el fons sembla que hi haurà igualtat entre Romanchuk, Paltrinieri, Detti, Wellbrock i el mateix Yang, i en esquena, Kolesnikov, Murphy i Rylov centren les mirades. En braça, Adam Peaty és el clar canditat a guanyar, en papallona cada prova té un aspirant, i en estils cal veure el rendiment de Chase Kalisz i Daiya Seto. En categoria femenina, Katie Ledecky és la gran candidata a regnar, sense oblidar altres noms, com Sarah Sjöström o Katinka Hosszu. Finalment, en relleus els Estats Units intentaran fer el ple d'ors.