La jornada d'ahir va ser molt moguda pel que fa a contractacions de jugadors per part d'equips de la lliga Endesa. Un terç dels conjunts, un total de sis, van anunciar ahir alguna incorporació, en tots els casos de jugadors estrangers i tots, menys un, d'elements que procedeixen d'altres lligues.

L'Unicaja, per exemple, va informar de l'arribada de Josh Adams, un base de 25 anys i 1,88 metres que va estar a l'Anadolu Efes i internacional amb la selecció absoluta dels Estats Units. El seu últim equip va ser de la Lliga de Desenvolupament dels Estats Units, els Raptors 905 Missisauga, als quals va arribar procedent del Shaxi Brave Dragons xinès.

Dos possibles rivals del Baxi Manresa a la Champions també es van reforçar. L'Iberostar Tenerife va informar del fitxatge de Darion Atkins, un pivot de 2,03 metres i 26 anys que arriba d'un altre adversari manresà a Europa, l'Hapoel Holon. La temporada passada va fer 17,4 punts de valoració a Israel.

Per la seva banda, el San Pablo Burgos de Joan Peñarroya ha reclutat el talent d'Earl Clark, jugador que va excel·lir l'any passat a l'Eurolliga amb el Buducnost, amb mitjanes d'11,7 punts i 3,7 rebots. És un número 14 del draft i fa 2,08 metres d'alçada.

L'únic canvi d'equip és el del pivot Mamadou Niang, que deixa el Tenerife per marxar a l'acabat d'ascendir Betis. Fa 2,09 metres, té 25 anys i no ha acabat d'esclatar mai a l'illa canària.

Més jugadors suecs

Si dijous era el Baxi qui informava de l'arribada d'un suec, William Magarity, ahir era l'Obradoiro qui ho feia. En el cas dels gallecs, la nova adquisició és la de Chris Czerapowicz, un ala tirador de 2,01 metres i 27 anys que procedeix del Nijni Novgórod. Té un percentatge superior al 40% en els llançaments de tres punts i va jugar al MoraBanc Andorra.

Finalment, per acabar el dia, el Movistar Estudiantes va tancar l'adquisició de l'ala pivot croat, format als Estats Units, Duje Dukan. És un un jugador de 2,08 metres que les tres darreres temporades també ha actuat a la Lliga de Desenvolupament.