La innovadora experiència d'unir dos mons que poden semblar antagònics com la universitat i el bàsquet arriba avui a la capital del Bages. La International Manresa Basket Academy (IMBA) tindrà lloc entre avui i demà al recinte universitari de la ciutat i acollirà seminaris, taules rodones i, fins i tot, revolucionàries simulacions per posar en comú coneixements i tècniques de les dues bandes.

El director de la IMBA, Marc Bernadich, explicava ahir que les inscripcions estan plenes i que la iniciativa «ha tingut molt bona acollida per part del col·lectiu dels entrenadors de bàsquet, que és a qui va dirigida».

Avui començarà tot amb un seminari de lideratge i gestió d'equips a càrrec de Valentí Martínez (director general de la UManresa). Entre les 11.50 i les 14.00 h, el tècnic del Baxi Manresa, Pedro Martínez, parlarà, des del punt de vista teòric i pràctic, de la concepció i metodologia per a la creació d'un sistema d'atac. Es farà entre el recinte universitari i l'Ateneu les Bases.

Després de dinar, a les 15.30 h, seminari sobre marca personal a càrrec del coordinador de la IMBA, Nil Llobet, i després, tres hores de simulació sobre gestions de conflicte, a càrrec de la professora Núria Serrat. Les jornades seguiran demà amb més seminaris, a càrrec de Josep Riera i Marc Bernadich; una sessió sobre sistemes defensius del tècnic del València, Jaume Ponsarnau, i una taula rodona amb Román Montañez, Rafa Martínez, Martín Momotiuk i Salva Méndez.