No va ser gens fàcil. El Santpedor va aconseguir tornar a Tercera Catalana, després de batre en la promoció d'ascens l'Ateneu Igualadí per un ampli resultat global de 7 a 3. Això sí, prèviament, i després d'una lliga molt ajustada a Quarta Catalana, en la qual fins a cinc equips van lluitar per acabar al capdavant, el conjunt dirigit per Edu Maqueda va aconseguir classificar-se per a la promoció d'ascens en l'última jornada amb una victòria contra el Callús.

L'entrenador del primer equip del Santpedor valora de forma molt positiva la temporada passada: «La campanya va ser molt bona, vam formar un equip pràcticament nou respecte al de la campanya anterior i vam fer que els jugadors es coneguessin al camp el més aviat possible, fet que va permetre una bona actitud, que va comportar l'ascens de categoria». La plantilla, formada per 21 jugadors i amb una mitjana d'edat de 22 anys, va ser liderada per quatre jugadors veterans que van donar un plus als més joves. Maqueda tenia molt clar l'objectiu a l'inici de la temporada: «El repte principal va ser formar un bon grup i, si podíem, lluitar pel títol o, molt millor, per l'ascens, i si ho aconseguíem en aquesta primera temporada meva al capdavant del conjunt, perfecte; i sinó hagués sortit bé, ho intentaríem el curs següent».

Fins a cinc equips van estar lluitant per aconseguir les dues primeres places i fins a l'últim sospir no es van decidir les dues places de privilegi. El Santpedor va ser un d'ells i es va classificar en segon lloc per disputar la promoció. Respecte a l'eliminatòria de la promoció, Maqueda, tot i el resultat global tant favorable al Santpedor, creu que van topar amb un bon equip, l'Ateneu Igualadí: «En el partit d'anada vam sortir molt seriosos, intensos i eficaços de cara a porteria, i ens vam emportar un resultat favorable. En la tornada no volíem patir gaire i ben aviat ens vam posar per davant en el marcador. Això ens va donar tranquil·litat, ja que ens havien de fer quatre gols. Al final vam aconseguir mantenir l'avantatge».

L'entrenador del club bagenc creu que la clau «va ser la bona sintonia. Es va formar una bona colla des del primer dia, on tots van ser una part important en molts moments de la temporada». Maqueda també té molt clar que el Joanenc B va ser l'equip més regular de tots, i d'aquesta manera va guanyar el campionat i va ascendir directament.

Maqueda seguirà un any més

En la seva primera temporada al club santpedorenc, Edu Maqueda ha aconseguit un ascens. Gràcies a la seva feina i dedicació, l'any vinent el tècnic resident a Súria seguirà al capdavant del primer equip, a Tercera Catalana. El tècnic intentarà consolidar l'equip a la categoria i ja pensa en la nova campanya: «La temporada serà molt dura, amb molts bons equips. Tenim unes quantes baixes, però crec que les incorporacions són molt positives i donaran un plus a l'equip». El Santpedor s'enfrontarà a 17 equips més al grup 7 de Tercera Catalana.