La selecció espanyola masculina de waterpolo va guanyar ahir en els vuitens de final del Mundial de Gwangju (Corea del Sud) la selecció del Japó en un partit plàcid, sobretot a la segona part, per al combinat nacional (15-7).

Els japonesos van pressionar a la primera part i van marxar al descans només amb un gol de distància en contra, però en tornar a la piscina Espanya va sentenciar els vuitens amb certa facilitat. Els de David Martín van començar molt forts la segona part i van neutralitzar el joc anàrquic de la selecció del Japó. El jugador més destacat va ser Alberto Munarriz, amb sis gols. El proper rival de la selecció, als quarts de final, serà Sèrbia, un conjunt més experimentat en aquest tipus de competició, que és l'actual campió olímpic i que posarà moltes més complicacions que els japonesos, que no van permetre que el partit fos, ni molt menys, un tràmit.

Avui és el torn de la selecció femenina, que jugarà els quarts de final davant els Països Baixos (10 hores), després d'una impecable fase de grups, en guanyar els tres partits per deu gols o més a les seleccions de Cuba (19-6), el Kazakhstan (18-6) i Grècia (14-4). Ser primeres de grup els ha permès passar directe als quarts sense haver de jugar els vuitens. La selecció neerlandesa va guanyar davant el Canadà als vuitens per un ajustat 5-4 i el desgast físic el pot aprofitar el combinat estatal, actual subcampió i un dels candidats a endur-se la medalla d'or en aquest Mundial de Gwangju.