Les Jornades per a Entrenadors de Bàsquet de l'IMBA s'acabaran avui després d'un intens dia per al qual hi ha previstos dos seminaris, un clínic i una taula rodona, única activitat oberta al públic en general.

El dia començarà a les deu del matí amb un seminari sobre consciència de l'entrenador a càrrec del tècnic i també professor de la UManresa Josep Riera. Tot seguit, arribarà un dels plats forts. Com va fer ahir Pedro Martínez, qui va ser el seu segon entrenador al València i actual primer tècnic dels taronja, Jaume Ponsarnau, durà a terme una activitat en dues parts, la primera a les aules i la segona a l'Ateneu Les Bases. Parlarà de l'espai defensiu del bloqueig i continuació. Ahir, Pedro Martínez en va parlar molt bé. Va destacar «la gran capacitat que té d'inventar accions. Quan era al Manresa en tenia moltes, tot i que per al meu gust, massa rebuscades. Amb l'experiència, ha après a simplificar-les i ara en té algunes que em criden molt l'atenció».

Ja a la tarda, a dos quarts de quatre, el darrer seminari serà a càrrec del director de l'IMBA, Marc Bernadich, que parlarà de lean management, una eina que serveix a les empreses per millorar l'operativa amb menys despesa. Les jornades s'acabaran amb una taula rodona amb el jugador del Bilbao Rafa Martínez, el director esportiu del Baxi, Román Montañez, l'exjugador Martín Momotiuk i el rastrejador de jugadors Salva Méndez. Tot, sota la direcció de Nil Llobet, coordinador de l'IMBA.