Les Jornades de Tecnificació EliteJove, que enguany han arribat a la 33a edició i es van dur a terme a les instal·lacions del pavelló municipal de Solsona, van arribar aquest dissabte a la seva jornada final, novament amb èxit de participants. Això fa que any darrere any aquest campus es consolidi com un dels més importants a nivell català i, fins i tot, estatal.

El primer torn de les Jornades va tenir lloc del diumenge 30 de juny al dissabte 6 de juliol, sota la coordinació dels entrenadors Raúl Martínez i Albert Tolón. Hi van prendre part un total de 50 jugadors que aquest curs vinent competiran en la categoria júnior, és a dir, els nascuts els anys 2002 i 2003.

El segon es va dur a terme del diumenge 7 al dissabte 13 de juliol, i Albert Bataller i Darío Naharro en van ser els coordinadors. Va tenir 68 participants de categoria infantil, o el que és el mateix, els nascuts els anys 2006 i 2007.

Finalment, del diumenge 14 fins el dissabte 20 de juliol es va celebrar el tercer i darrer torn, sota la coordinació dels tècnics Manel Blanco i Jordi Ribas. Un total de 74 jugadors d'edat cadet (nascuts el 2004 i 2005) van prendre part a les Jornades.

Jugadors de diversos països

Al llarg d'aquestes tres setmanes el campus solsoní va poder gaudir del talent i la millora de jugadors vinguts de molts punts de Catalunya, així com de la resta del territori estatal i d'altres països (Alemanya, França, Itàlia, Escòcia, Noruega, Portugal, Bahrein i Suècia). En l'apartat de tècnics, van ser presents a Solsona cares conegudes com Xevi Pujol i Marc Estany (entrenadors ajudants de Pedro Martínez al Baxi Manresa), el portuguès Mário Silva, Marc Guillem o Albert Cañellas.

Jordi Serra, qui des de fa anys pertany a l'Associació de Bàsquet EliteJove i pren part en les Jornades, explica que «estem contents amb la participació que hi ha hagut, tot i que el nostre campus ha coincidit amb diverses convocatòries de cursos i amb les fases de Preferent (enguany s'han disputat del 12 al 14 juliol), i això ha fet que algun jugador no pogués ser amb nosaltres».

Les estades d'estiu EliteJove es van iniciar l'any 1987 amb un únic format per 40 jugadors i 8 entrenadors. Dos anys després ja van ser 80 jugadors i 15 entrenadors dividits en dos torns. Actualment s'organitzen un mínim de tres torns, amb la participació màxima de 225 jugadors i 60 tècnics.